virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

59 Biometria chockar.

Följande gjorde mig ytterligare övertygad om att vi behöver skaffa kunskap, frimodighet och ifrågasätta när ”monopolbetonad” verksamhet påstår något. Håll i er!

En arbetsledare får besked från virkesmätare att ett virkesparti har för kort medellängd. En cm för kort i snitt. Mätningsvägran.

Arbetsledaren ringer upp mätaren och får diffusa besked så känslan blir, att dessa varningsklockor motiverar undersökning. Mätplatsen besöks och arbetsledaren kontrollerar en större mängd bitar och ingen är för kort.

En annan mätare hämtas och följer med för gemensam kontroll. Snart är ett hundratal bitar kontrollerade och kortaste är 1 cm längre än nödvändigt och den längsta är 5 cm över. Nu väntar sig tjänstemannen att allt skall vara löst. Men då säger nya mätaren, att virket är ju för långt, vilket inte är tillåtet.

Tjänstemannen vänder på klacken och kontaktar sågverkets platschef. Denne bekräftar att de uppmätta längderna är precis det de önskar.

När tjänstemannen kommer tillbaka till den unga mätaren som dömt ut virket, då medger denne att den tittat i bestämmelserna och noterat att längderna är OK. Man häpnar. Jag ville inte tro det som nämndes, men personen som berättade känner jag sen 30 år och har kontakt med många ggr per år.

Biometria lever på en oinskränkt makt. Forts;

Taggar: Biometria, Virkesakuten;