virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

111 Tidningen Skogen

Tidningen Skogen är provocerande i sitt försvar av vilseledande upplysningar när de blir avslöjade.

Tidningen Skogen fortsätter trots vetskap om stora brister i uppgifterna att framställa sina prisjämförelser som avgörande information till skogsägare i sina jämförelsetabeller med prislistor. Bubblan får inte spricka!

Även tabellerna i marsnumret i uppslaget Virkesmarknad är helt förödande med belopp omkring 100 - 250 kr/m3 som inte är medtaget i beräkning. Dessutom vet inte skogsägare om vad som saknas hos resp. köpare.

Vi trodde att tidigare redaktören Lars Åkerman var en omöjlig resurs för Virkesmarknad eftersom han dessutom inte visste tillräckligt om vad apteringsprogrammet Timan gjorde och borde göra. Trots påpekande i många år gav inte redaktionen på Skogen Lars order om utbildning/utveckling. (Därför har det gått åt skogen.)

    Nu med nya redaktören Birgitta Sennerdal är ändringarna bara ett litet tuppfjät annorlunda. Värdefelen är lika stora. Egentligen vet hon om de flesta bristerna men vågar tydligen inte ändra något för Bengt Ek och Anders Danielsson. Denna duckning” som tidningsfolk gör, när vissa med skapad makt kräver att informationen inte får vara korrekt, den är oförsvarlig eftersom det gynnar korruptionstendenser.

 Birgitta behöver skaffa ännu mer kunskap och lägga större energi på att bevisa mer och hamna närmare sanning. Men detta civilkurage saknas som vi sett för ofta i dagens tidningsfolk. Ex. vågar inte Birgitta själv svara på ställda synpunkter, utan skriver att vi ska fråga ”pappan” på Skogen.

Det kommer mer. Vad har du reagerat för?

Taggar: Tidningen Skogen;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: