virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

986 A Södra behöver förbättras

Fasoner på Södra av andra slag växer också fram.

Särbehandling även där likt Derome, Siljan, Weda m.fl. förekommer när skogsägare begär ”kvitto” från skördare, om hur mycket som är skilt från stubbe vid avverkning. Då väljer chefen för verksamhetsområdet att vägra teckna avverkningsuppdrag med sådan skogsägare, trots att det är mot Södras stadgar. Det intressanta är att chefen inte har skrivit något AU med skogsägaren där problem uppstått, men en tidigare personal misslyckades för tio år sedan på ca 20 bevisade och erkända punkter. Uppenbart oroar detta den nya chefen, att det kan hända igen.

Chefens skogliga kunskaper upplevs tveksamma. Brister där kan jag känna igen eftersom jag hade kontakt med honom, när denne arbetade på tidigare företag. Där var hans kunskap så låg, så det lamslog bästa aptering. Entreprenör där medgav att kunskapsnivån var oacceptabel från företaget och det blev entreprenören som fick se till att det fanns fungerande apteringsfil i skördaren.

Denne person med dessa brister, som nu är verksamhetschef och ”håller problem ifrån sig” på sitt eget sätt, som ni nu också ser att andra gör på Södra. De svar jag begärt har inte heller kommit, så även där visas ”ihåligheten” i kunskap och sannolikt ännu mer om attityden på området. (Det finns mer som kommer här.)
Taggar: Derome, Siljan, Södra, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: