virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

3 C AB Karl Hedin

 Fortsättning

Även följande omständigheter blir följden av AB Karl Hedins prislistor. Inser ni nu att det motiverar noggrann analys och eftertanke?

En upptäckt visar att fungerande och välkalibrerad mätning är synnerligen viktig med Hedins timmer. Ännu viktigare än andra vanliga prislistor.

 Dessutom behöver gardering i inställning göras mot ett speciellt problem som finns förknippat med detta. Denna gardering är dock så ovanlig att jag endast sett sådant göras i någon procent av apteringsfilerna jag sett senaste tio åren. Görs det då hos Karl Hedin med så mycket andra tveksamheter? (Skicka gärna apteringsfilen du fått!)

Givetvis letar ni nu här efter vilken faktor det är som orsakar detta systematiska fel, men eftersom det bara finns på några få listor i marknaden med denna avart, försöker vi att inte sprida ”upplysning”.

Köparen vinner alltid vid dålig kalibrering och med Hedins upplägg blir det betydligt mer.

Begär fungerande mätning! Begär följande maskinuppgifter så kan ni efteråt sannolikt komma på om det fungerat: produktion, apteringsfil och kalibreringsuppgifter. Bara att ni begärt detta så ökar virkesvärdet minst 5 kr/m3 och 10 är inte omöjligt. Det blir mycket pengar när enskilda stockar sjunker 50 - 100 kr/m3 i värde.

Taggar: Karl Hedin;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: