virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

18 Virkesbörsen

Den oroande delen av strategin som virkesbörsen visar, ex. viss aggression, stor framfusighet, brister, okunnighet, stort vinningsintresse, egenintresse etc. fortsätter att oroa mig.

De erbjuder tjänster på mer än åtta skogliga områden. Hur många utförare kommer till detta riskföretag med otillräcklig kunskap, lång resväg och därmed inte ansvar för uppgiften. Företag som gör en sak och aldrig återkommer mer har alltid varit vanskliga. Ni vet vad som hänt omkring Ip-Onlys grävande företag, som visat att mycket mer omdöme hade önskats. Det finns rikligt med missnöje. Avgrävda ledningar som inte ens meddelades.

Virkesbörsen vill bli heltäckande och försöka laka ut kunnandet hos skogsägare, som i långa tider visat sig vara nödvändigt för att kunna kontrollera och göra egna rimlighetsbedömningar. Virkesbörsen riktar sig tydligt till skogsägare med allt mindre kunskap.

Ytligheten i deras arbete och behov av inpumpning av pengar ökar min anledning att varna er. Det är inte er skogsägare de värna om. Notera att de tar redan ganska mycket betalt även om en del inte bekostas av skogsägare utan tas ut av köpare, vilket ändå är något som skall betalas.

Vad händer om de blir en mellanhand som med makt inte tar det fulla ansvaret? Ni får en part långt borta att ”tvista” med.

De har inslag som liknar vad kooperationen en gång kom fram med, men ledningen nu är mycket starkt präglade av egenvinst.

Taggar: Mellanskog, Norra, Södra, Virkesbörsen;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: