virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

PR_trix...

John Deere har under fredagen skickade ut sitt nyhetsblad. Läsare har reagerat på att de påstår att Skogforsk nyligen presenterat resultat från virkesvärdestesten gjord 2016. Där har JD fel, eftersom den var presenterad redan första månaden 2017. Ett och ett halvt år sedan.

JD påstår att de var bäst på skördaremätning. Skördaremätning är numera ett begrepp för avverkning med inmätning för köparens betalning av begärd aptering. I så fall är JD:s påstående fel även här, eftersom inte JD är bäst i avverkningen för både skogsägare och köpare.

JD hade dock den bästa längd och diametermätningen i virkesvärdestesten.

Men trots detta var DASA:s skördaredator bäst på att ta ut högsta värdet ur träden. Ungefär 250.000 kr/år bör DASA-datorn ge mer i virkesvärde för slutavverkare. Det blir stora värden under en skördares livstid.

JD:s framförande av gamla uppgifter är ofint (milt sagt).

 Att inte med bästa mätning också ge högst värde tyder på att deras apteringdator är bristfällig. Det är tyvärr inte nytt. Givetvis vill skogsägare ha bästa värdet från sin skog. Att få högst slutligt värde är odiskutabelt mest intressant för skogsägaren och köparen.

Om detta skrev vi här på Virkesakuten redan 3 febr. 2017. Kanske är det ”efterdyningar” från den skrivningen som JD nu försöker ”prata bort”.

http://virkesakuten.blogg.se/2017/february/6-skogforsk-behover-prestera.html

Taggar: DASA, John Deere, Skogforsk;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: