virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Genomskåda luftslotten!

SVT1 hade i torsdags kväll ytterligare ett program i serien vart är vår demokrati i landet på väg.

Bra belysning gjordes där på hur retorik och populism används för att ta initiativ i diskussion. Med ett uns av fakta växlas i stället fokus till nervärdering av motståndare. (Inte ens bilhandlare gjorde så mot varandra för 30 år sedan.) Saklighet, bevisning, långsiktighet, grundlighet är inte viktigast längre. 

En del av detta känner ni igen från Lars Idermarks yttrande, när han drog upp vad han skulle sätta i gång med genast på Södra. Många undrar när han ska börja prestera det han påstod.

I dag byggs lyftslott över små frön som dör i "skuggan".

Siljans vd Mats Sigvant påstod t.o.m. utan någon sanning, att Siljans matrisfub är marknadens ärligaste betalningsmetodik. Det framstår som ett av de mest felaktiga yttrandena från sågverkssidan. Ingen på Siljan har sen vågat skicka begärd prislista för dagen. Om ni har ny timmerlista så sänd hit den.

Skogsbranschens påstående om att göra det bästa för skogsägare, samtidigt som de förnekar uppenbara gjorda fel och som Södra kräver sekretess vid synnerligen dålig uppgörelse.

Med ljug kan vissa ta sig framåt en tid, men det är svårt att komma tillbaka. Inte minst när man står utan virke i tjällossning och blötperioder.
 
Taggar: ATA, Derome, SCA, STORA, SYDVED, Siljan, Södra, Vida, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: