virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Diktatur, maktmissbruk eller demokrati......

Har virkesköparna skapat ett "enpartivälde" i skogen där skogsägare blivit satta under förmyndare?

SDC som utför redovisningen på virket och genomför förändringar i mätteknik och instruktioner ägs av köparna.

VMF styrs av folk från företag som handlar med virke eller är anställd på VMF. Noll till någon person i styrelsen är skogsägare.

Skogsstyrelsen visar sig agera med "silkevantar" när de ska påpeka något mot köparsidan. Skogsägareproblemen "har de inte upplevt". Kompetensen där har visat sig sjunkit när material och svar analyserats.

Virkesköparna gör ensidigt sina prislistor, som hela skogssverige betraktar som en "kuliss" och är på nivåer som är långt från färdigt pris. Inte ens de tidigare "fäktningarna" mellan kooperation och virkesköpare om prisnivåer görs längre.  

Vem bevakar skogsägarens rätt. Skogforsk gör inga intåg i skogsägarproblem som kontrollant, trots att de får många miljoner kr på skogsägarnas virke. Skogforsk är beroende av bidrag från köparna.

Kooperationens förtroendemän är passiva eller nonchaleras om de opponerar sig.

Entreprenörsgruppen tvingas skriva på att de ska agera ambassadörer för bolaget de kör hos.

Var finns en advokat som kan skog? T.o.m. advokater blir lurade vid skogsförsäljning på sätt som är otroligt. Köparna leker med dem länge.

Vad gör 330.000 skogsägare åt detta?

Taggar: ATA, Bergs Timber, Derome, Holmen, Maa, Mellanskog, Moelven, Rundvirke, SCA, SDC, STORA, SYDVED, Södra, VMF, Vida, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: