virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

11 Skogsentreprenörerna

Matrisfubbens systematiska fel har uppenbart varit ett problem även för Skogsentreprenörerna. De "sitter på två stolar". Dels drabbas de själva av den volymförlust som matrisfubben orsakar, men de sitter ofta i knäet på virkesköparna, som erbjuder arbete men tjänar ibland värde motsvarande hela skotningskostnaden (slutavverkning) genom matrisfub. Dessutom är vissa entreprenörer uppknutna genom avtal där de ska vara ambassadörer för köparna.

Karl-Magnus Hembjer fick tidigt information både i mejl och personliga kontakter men sprang stundtals från situationen. Andra som såg händelseförloppet reagerade för "likgiltigheten".

VD Anna Furness kopplades in, men även där var intresset lika litet för att hjälpa de egna medlemmarna mot matrisfubbens volymförluster.

Torsten Kinnefors fick en tid ärendet. Vi diskuterade en gång matrisfubben på Elmia, men han valde då att arrogant påstå att det var inget problem. När han en gång senare ombads att seriöst se på volymförlusterna med matrisfub tog han till storsläggan och skulle skicka sina egna värderingar internt via mejl om matrisfub och om hur han uppfattade mig, men mejlet gick till mig. Eftersom han där visade sin okunnighet om matrisfub och ännu tydligare hade skrivit nervärderande om mig "satt han pyrt till". Detta anmälde jag till vd:n som ödmjukt beklagade det inträffade. Tyvärr trodde hon att det räckte utan att se allvaret för Skogsentreprenörerna. Det kan vara så att uppemot halva entreprenörskåren fått avverka och skota ofantliga volymer i 11 år som inte betalats, medan ledningen i egna organisationen har strukit köparsidan medhårs.

Kommer detta att diskuteras och bli ett uppvaknande i Skogsentreprenörerna? Vad blir konsekvenserna? 

Taggar: Matrisfub, fuskfub;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: