virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

891 D Södra behöver förbättras

Skrivningen här omkring förre skogsdirektör Håkan Larsson på Södra som lämnade sin post i höstas och lämnar även i dagarna sitt jobb (efter ett halvår) som Södras strategiansvarige, det tycks väcka undringar.

Den "post" Håkan lämnade förknippas något med rot-"post", som Södra började handla med. Det används stampris som metod för att komma över dessa. Det är en metod som genomgående inte skogsägare vet det slutliga priset för och ännu har en minimal jämförelse mot. Hörde i dagarna att Södra lämnat mängder av bud på rotposter, men varit långt från att vara ekonomiskt intressant. Ändå har optimistisk efterlikvid använts och även till synes avsiktlig felräkning för att få upp priset i förslaget. OBS stampris är inget fast pris som liknar rotpost utan ett pris som kan bli en överraskning i efterhand och beror på skördarens kalibrering och förarens aptering.

Uppenbart var Håkan Larsson inte rätt man att genomföra denna strategi och efter ett halvår så tog det skapade specialjobbet slut också på Södra.

Taggar: Södra, stampris;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: