virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Fundera på detta...

Kranman kommer med en mycket liten skördare. Det tyder på att man tror på skogsägarnas intresse för små maskiner. Maskinen anses inte byggd för kontinuerlig drift, vilket bör noteras och därför tänkt att hamna hos självverksamma skogsägare.

Maskinen har ingen dator för aptering eller komplett produktion. Det sista har förekommit där mätningen är bristfällig och det skall inte märkas i kontroll mellan produktion och mätsedlar.

Det bör noteras att vissa små maskiner har ingen apteringsdator, där kunskapen hos användarna över lag är som allra minst i aptering. Det kräver därför väl analyserad prislista och att det används tillräckliga längd och diametermarginaler.

Är det dags för ett uppvaknande, så inte det mindre skiktet av maskiner får såväl okunniga förare på skog och maskin, avsaknad av god aptering och bristfällig mätning. Allra värst är det när detta smittar av sig på dagens större maskinpark i gallring där bestånd skadas, virket blir inoptimalt apterat och kontrollen på virket svagare.

Simpla aggregat är en av knutpunkterna här. Kanske maskinen inte orkar bära ett tillräckligt fungerande aggregat?

Taggar: Virkesakuten;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: