virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Etablissemanget krackelerar....

En artikel med professor Mats Hagner från 2015 hamnar framför mig.

SLU hade något år dess för innan censurerat bort hans material på SLU:s nätverk. Det bör noteras att vid början 2010 var Hagners skogsskötselmetod naturkultur, som liknar kontinuitetskogsskötsel, enormt motarbetad av Skogsstyrelsen, som ex. fåfängt kämpade mot Harald Holmberg men fick ge sig.

 SLU hade tryckt ut Mats Hagner i kylan. Det var därför inte omtyckt från etablissemanget att Mats Hagner hade stöttat Holmberg.

Att Peter Lohmander och Tomas Törnkvist gjort detsamma gjorde situationen svår för SLU som med all kraft då motarbetade kontinuitetsskogsskötsel och de som påpekade fördelarna, eftersom det inte gillas av massavedsköparna, som för SLU är viktiga bidragsgivare till forskning.

Artikeln jag hittade bekräftade SLU:s hållning då, som de varit tvungna att överge senare.

Intressant hur Lars Lundqvist på SLU haft ett horn i sidan mot Mats Hagner sen Hagner var kritiker vid Lundqvists examen. Lundqvist stod i spetsen för SLU och mot Hagner. Notera att nu är Lars Lundqvist en av SLU:s frontfigurer för just kontinuitetsskogsskötsel. SLU har ”måst byta fot”.

All heder åt Harald Holmberg som i skogen gjorde en insats som för egen del var nästan lika farlig som vad Martin Luther gjorde för fem hundra år sedan mot etablissemanget. Haralds signerade bok känns nu som strålande dokument.

Taggar: Hyggesfritt, SLU;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: