virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

948 B Södra behöver förbättras

Fortsättning om entreprenörernas situation.

Begriper inte tjänstemän tillräckligt om svårigheten att driva småföretag? De tycks inte veta hur effektivt samarbete skapas. Bolagen borde veta att en jagad part tar till flykt till sist.

Skogsentreprenörerna i södra och mellersta Sverige borde få en eloge för sina fina insatser mot skogsbränderna, säger Bernt Hermansson

Både huggning av brandgator och annat arbete har de bidragit med och de har överlag varit lyhörda för påbud om stillestånd.

När nu bolag med Södra i spetsen beter sig på detta sätt mot småföretag, så är det sådant som Aktuellt brukar ta upp när det hänt i andra länder.

Detta sker samtidigt som skogsindustrin skryter med hur bra det går för dem, då har entreprenörer svårt att överleva ekonomiskt p.g.a. mycket långa tider av problem. (Bolagens agerandet nu liknar agerande som Hennes och Mauritz nyligen blev uthängda för.)

Så behandlas inte självständiga företag som sköter 90 procent av allt arbetet i skogen. Bolagens och speciellt Södra är beroende av att entreprenörer kan fortsätta erbjuda dem bra tjänster och rekrytera personal.

Taggar: Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: