virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

A Vad i ......

(Ni får vänta en stund på mer omkring Södras okunnighet.)

Har skogsägares värsta farhågor omkring virkesmätning besannats? Nu börjar sammanslagning av hela landets mätningsorganisation att ta form. Det ska heta Biometria. (Tvivelaktigt namn?)

På kort sikt uppges förändringen endast ge en liten påverkan för den enskilde skogsägaren. Hur undviks att mätningen ytterligare flyttas långt från skogen och skogsägaren? Ska skogsägaren inse att det är slut med att kunna påverka sin rätt?

Förändringen berör drygt 800 medarbetare och flera hundratusen skogsägare.

Håll i er! Peter Eklund, som tidigare varit chef för sågverket Bergkvist-Insjön, är utsedd till VD. Det var han som länge nekade till att Weda förfalskat avverkningskartan. Sen avverkades över 60 vårdträd utanför området. Dessa och andra 37 punkter är inte ersatta. Vid genomgång ansåg han att matrisfub (som SDC dömt ut) fungerar. (Jag återkommer.)

Inte mindre överraskad blir man när Mats Sandgren, som är chef för SCA Skog, blir ordförande för den nya organisationen. Sandgren införde matrisfubben i landet och använde Södra till att gå i spetsen och bedra skogsägare på många miljarder.

Är detta svågerpolitik eller vänskapskorruption? Vad tycker du?

Taggar: Matrisfub, SCA, Södra, Weda, fuskfub;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: