virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Tänk till före;

Maktpersoner vill ta för sig. Expertis skriver;

 Får dessa inte som de vill, väljer vissa att direkt motarbeta de som står i vägen.

Under en tid är de lojala mot de som ger dem själva fördelar.

Beteendet används på många fronter, men det allvarliga är när det på känslokallt sätt används för privat, egensinnigt och t.o.m. i skadligt syfte för allt fler.

TV programmet i torsdags kväll bekräftade igen hur affärsmässigt en elit vill styra land och verksamhet. Jag tror det är en omöjlighet att skapa en fungerande värld som gynnar elit, men skapar mer kontakter på mindre geografiskt och socialt plan. Ända måste beslut fattas för större områden, bredare befolkning, större belopp och detta vill man göra med färre beslutande personer. (Psykopater och personer med dragning åt "diagnoser" är överrepresenterad.)

Detta gynnar vad matrisfubb blev bevis för. Experter, knutna till virkesköparsidan, lanserade trots eget kunnande om alla bristerna i matrisfubben men gjordes för att gynna köparsidan med miljardförflyttning från skogsägarna. Genom att spela ut förväntade osanna fördelar duperades många nog skogsägare för genomförande.

Nu är förtroendet för SDC,VMF Skogsstyrelsen och SLU lågt. Därför finns planer på att något nytt ska väljas inom nästan samma grupp. Blir det ännu värre? Detta är vad inledningen nu handlade om.

Taggar: Matrisfub, SDC, Skogforsk, VMF;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: