virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

106 Sågverk i Dalarna......

Lugn! Här kommer utlovat omkring Siljans beteende.

När Weda olovandes tagit över 60 st 175-åriga tallar och tänkt göra sågtimmer av detta och inte avsåg redovisa mer än 4.500 kr i netto, då insåg skogsägaren att E Brittus svikit henne på värsta sätt. Kvinnan låter inte Weda få bruka det på sitt sätt stulna virket, utan det avser hon sälja själv. (Fundera ännu mer på 4.500 kr i netto!)

Hon kontatar Siljan, "som slickar sig om munnen" vilket nästan syns på bild som togs på inköparen. Denne uttrycker lovord om virket. Detta ska de fixa så det blir bra för henne. Det talas om fanerstock.

Virket börjar köras till såg ett par dagar senare.

Någon betalning för "riktiga filéer" har det inte blivit när redovisning kommer. Siljan svarar att virket inte var anmält under mars, vilket är ett krav. Obs! Inköparen talde om "filéerna" på plats och det var orsak till accepterad affär. Virket var vid sågverk, sannolikt före de sista anmälda partierna med faner.

Siljan visar en attityd som kommer att förfölja dem länge.

 Vd Sigvant har sen vid argumentation omkring matrisfub/fuskfub ytterligare visat sitt "rätta ansikte". Omkring det sista har jag personligen haft kontakt och kan bekräfta hans fräckhet när han påstår att deras matrisfub (utdömt av  SDC) dessutom utan längdkorrektion är landets ärligaste. Siljan bör det väl varnas för? Andra skogsägare som haft kontakt omkring matrisfub bemöts på liknande sätt. Trots "taggtråd" om fötterna så uttrycker Siljan att de har inga problem. Köpföretag som bara knyter handen ännu mer i syfte att hindra rättelse, de signalerar att det kommer snart nya problem.

 
Taggar: Siljan, Weda;