virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Undvik att bli "akterseglad"....

Vissa läsare här på Virkesakuten tycks växa i sin ambition att kontrollera prislistor och köpare.

 Vissa köpare har dragit på sig grym kritik genom sina agerande under lång tid i bygderna. Det förefaller viktigt att bevakning och utbyte av synpunkter ökar mellan skogsägare. Det finns skogsägare som inte ifrågasatt sin inköpare" på många år. Har de då bara fått gamla listnivån och den "släpande" premien, som inte varit i paritet med nya nivån 100- 200 kr/m3? Siljan ifrågasätts.

ATA tycks fortsätta använda sin gamla kultur från "träpatronernas tid". Se mer på Kategori Svarta listan här. Ingen part där som är nämnd har tydligt bytt attityd.

Analysen här av timmerlistan på Bergs Timber har visat hur ensidigt listor kan visa upp en "flott fasad" och sen i nästan allt bara bli sämre och sämre och landar på en av "niecerna" över 50 kr/m3 lägre. Har även de släpande premier på låg nivå?

 Sådana listor sänker förtroendet för stora delar av branschen.

 Var finns upplysning om dessa avarter att hämta? Vad informerar Skogforsk, Skogsstyrelsen , SDC m.fl. om detta? Vad gör tidningarna? Tidningen Skogen legaliserar listorna varje månad utan att varna för någon. Beteendet leder in i total vanmakt.

Samtidigt finns det listor som är "mera objektiva" och använder känd och överskådlig teknik. Jag kommer även att göra analys på sådan snart.
Taggar: ATA, Bergs Timber, Derome, Holmen, Mellanskog, SCA, STORA, SYDVED, Siljan, Södra, Vida, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: