virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

A Rättskaffens folk?

Advokat Thomas Bodström som från Socialdemokraterna skulle belönas med en post som landshövding fick reda på att så blir inte fallet, eftersom det förekommit oegentligheter i bolaget Allra, där Boström varit i styrelsen och berörts av det inträffade.

Flera har undrat hur en advokat missat att reagera för signaler och händelser där oegentligheter förekommit mot även helt okunniga kunder.

Vissa advokater är direkt farliga för sin omgivning, som de t.o.m. ska samarbeta med.

Vissa borde testas med alkoholmätare.

Kunskapen behöver vara större om skog hos flertalet advokater jag kommit i kontakt med. När vissa "tomma tunnor" med påtagen "auktoritet" försöker påverka under utredning står de som på en piedestal och felande motparten bryr sig måttligt om dem. Resultatet från den sortens insats är en papperskvarn som sänker tempot till ett minimum.

En del måste ledas som nästan nybörjare. Ändå släpper de inte greppet för att ändå dominera med sin påtagna pondus. För ofta har de lämnat handlingar, som är fullständigt obearbetade. Ibland erkänns att de inte kan dra slutsatser, eftersom de inte kan något om inträffade händelseförlopp och bakgrund.

Är du anlitad att hjälpa till i sammanhanget så händer det att advokaten blir som "ett barn" och inte begriper något. Den kan begära att ett komplicerat förhållande skall beskrivas så en fullständig novis ska förstå och kunna dra slutsatser. En del kan jag acceptera, men det framstår som behov en yrkesutbildning stundtals. Det är som att beskriva hur en bil är uppbyggd och efter läsning ska din okunnige advokat kunna köra den. Även så motpartens advokat, som gör allt för att misstolka och slutligen lagmannen i tingsrätten. Inse då att de begär att du skall vara en tusenkonstnär som med minimal hjälp från advokaten skall göra det många tror är advokatens jobb. Föreslagen tid för detta är ibland oförskämt kort.
Taggar: Holmen, SCA, Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: