virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

845 B Södra behöver förbättras ..

Fortsättning på förra inlägget i serien.  Egentligen sa "ansvarige" på Skogsbruksavdelningen att när andra gör bristfälliga arbeten som ofta blir accepterade, så blir våra kostnader för höga och vi får kritik och vinner inte tillräckligt på kvalitet.

 Min egen uppfattning var att nog gör väl alla sitt bästa för att göra rätt, alla bolag talar ju om hur duktiga de är.

Efterhand växte uppfattningen fram att skogsägare skall acceptera jobben som görs även om de är bristfälliga. Genom att vägra rättelser och försvåra för skogsägare genom att ex. hävda att om skogsägaren vill få rätt så får denne gå via stämning i tingsrätt mot en stor part med juridisk avdelning.

Här står vi fortfarande med överlägsenhet i företagen, som många skogsägare tror är så bra som inköpare säger. Detta förhållande sker hos skogsägare som tror på det sagda ordet, något som varit vedertaget hos dem sen barnsben.Läs om Weda som orsakade 38 anmärkningar. Siljan trampar i klaveret. Sydved gör tre lagöverträdelser och anser det normalt. Vi ska väl inte tala om Södra?

 Kunskapen om hur arbete skall utföras i skogen är i skogsägargruppen som helhet sjunkande.

Styrkeförhållandet mellan skogsägare och köpare blir i de flesta fall alltmer ojämn. Skogsägare förefaller nästan ge upp.

Kooperationen är som det jag sett inget undantag. Södras agerande är häpnadsväckande och Mellanskogs är plumpt på sätt, så det är svårt att avgöra om det är okunskap eller falskhet utan like.

Förtroenderåd och förvaltningsråd ger inte besked som tyder på att skogsägarna som helhet växer i kunskap och agerande.

 Några enstaka procent av skogsägarna är med om utbildning i några avsnitt. Men Södras indoktrinering i dessa är påfallande. 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: