virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

843 Södra behöver förbättras ..

Texten i Södrakontakt förbryllar skogsägare. Skogsdirektör Håkan Larsson slutar efter bara fyra år "för att han tycker det är dags att göra något annat" och han placeras direkt under Lars Idermark.

 Håkans "trötthet" som direktör kom så fort så rekrytering av ersättare inte ens han börja (och förefaller ca fem månader senare inte vara löst). Detta tvingar fram en ersättningslösning som varit dålig tidigare med virkesbas som chef. Sådana lösningar har t.o.m. tidigare varit förödande i Södra. Lär man sig inte, eller är det ett sätt att minska makten i den sidan som är närmast ägarna? Flera tycker det är oansvarigt.

Kan detta vara en bra metod att nu sätta en person som värnar ekonomi i mottagen produkt, som nu skall utveckla och hitta värdeökning för skogsägare. Just detta interna problem bland folk, där lönsamhet i "bolaget" är viktigare än att bevaka alla möjligheter och rättigheter för skogsägarna i företaget, det har varit problem i Södra.

Är detta som hänt omkring Håkan Larsson (som flera tror) en konsekvens av, att om många medlemmar spottar på stenen så blir stenen våt? (Håkan har skyndat sig ut efter möten, för att inte behöva diskutera med upprörda medlemmar.)

Jag har sett grava exempel på där Håkan Larsson orsakat skogsägare skada och Södra skadats skyhögt mer, som nu andra får "städa upp".

Taggar: Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: