virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

14 VMF....

VMF Nord har i ett avseende mycket stor mörkläggning. De omräkningstal för matrisfub och stamfiler som används är mycket hemliga. Endast "köparemedlemmar" kommer åt dem. (Är du skogsägare så prova gärna att begära båda.)

Vid kontroll visar det sig att omräkningstalen också förefaller ytterligare för låga än andra föreningar. Inte ens klent timmer eller rotbitar får normala omräkningstal.

Det visar sig att någon egen resurs (hemlig) har anlitats och inte Skogforsk som gjort andra föreningars stambanker. Att få kontakt och svar från denne visar sig vara omöjligt. (Varning!)

Hans Weslien har yttrat sig för VMF Nord och var öppen tills krav ställdes. Nu svarar han inte alls.

 Uteblivet svar bekräftar att deras agerande inte tål att kontrolleras. Ovilja att svara, det är i sin tur typisk för part som har avslöjats med misslyckande. 

VMF Nord har åter visat en attityd som synts länge och den fjärmar sig från den objektivitet som var avsikten när virkesmätarföreningarna startade.

Riktiga skogsägares möjlighet till bevakning av VMF:s verksamhet är liten eller noll eftersom inte sådana sitter i VMF:s styrelse.

Taggar: Matrisfub, SDC, Skogforsk, Skogsstyrelsen, VMF;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: