virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

801 Södra behöver förbättras ...

"Vid stämmans behandling av motioner blev det en intensiv diskussion om timmer och Södras timmeraffär. Det poängterades från flera förtroendevalda att inkomsterna från timmerförsäljningen är det som betyder överlägset mest för rotnettot vid en avverkning. Det finns också en önskan om att Södra i högre utsträckning ska se till kvalitet, och premiera kvalitetstimmer. Detta har medlemmar framört länge med "för döva öron".

Motionärerna fick inte exakt som de ville i alla detaljer, men det var tydligt att styrelsen känner ett ansvar, när vice ordförande Paul Christensson sa att Södra blir lika duktig i timmeraffären som i massavedsaffären. Styrelsen ska redovisa sitt arbete till nästa års stämma."

Detta är typisk Södraretorik. Så sent som 20 april lanserar Södra grantimmerlistor som bara har en kvalitet. I den listan är det samma pris för ruttet och krokigt virke som friskt och rakt. Fy ...!

Med Södras betalning med vansklig lastbilsvolym så är kvalitetsbedömning troligen omöjlig på annat sätt än stickprov.

Svalde föreningsstämmans Idermarks ord som egentligen tyder på näst intill ointresse till motionerna som är från januari månad.

  Endast döda fiskar följer med strömmen. (Tänk på skrivningen här om styrelseledamoten Ulf Johansson.) Jag grundar också misstänksamheten på Södras 40 års misslyckande.

Taggar: Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: