virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

2 Fusk och fult!

Volkswagens vindel med avgaserna och nu misstänkt byggfusk på 24-våningshuset i London som brann och orsakade grym död för många. Ska vi verkligen behöva vara rädda för sådant? Det verkade inte varit så noga eftersom dessa personer inte var så välsituerade.

Skogsägare är rädda för att vid avverkning få den orutinerade föraren som inte kan köra försiktigt eller gallra. Sannolikt är apteringen också undermålig. Kommer Södra vid fel tidpunkt och med fel maskin? Eller folk som inte använder sin kunskap fullt ut.

SCA, Holmen, Stora, Sydved  och framför allt Siljan har prislistor där de inte kompenserar för förlorad volym vid längre stocklängder. Priset baseras på toppcylindervolym. Det är i storlek jämförbart med att debitera dubbel skotningskostnad på slutavverkning. Kan man göra så för att det bara är skogsägare som är inblandade.......

 En grupp ägare av Volkswagen har inlett en grupptalan mot Volkswagen. Trots stort miljöintresse så har man blivit bedragen av VW.

 När gör många skogsägare uppror genom LRF eller Skogsägarerörelsen mot Skogsstyrelsen, Skogforsk, SDC etc. för den metod med systematiska volymförluster, som köpare använder vid matrisfub eller andra måttenheter, där inte (tillräcklig) volymkompensation sker? (Det är miljarder som förloras på detta.) 

Taggar: Holmen, Matrisfub, SCA, SDC, STORA, SYDVED, Siljan, Skogforsk, Skogsstyrelsen, Södra, fuskfub;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: