virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

10 Mellanskog har jobbigt.....

Mellanskog har i tre år haft inköpare som hoppat över att anmäla många avverkningar. Jobb i objekt som borde klassas som nyckelbiotop har gjorts. Mellanskog har nu upptäckt vad tjänstemannen har gjort. De skriver;

– Vi vet inte varför han gjorde det här, han uppfyllde de krav på kompetens som vi ställer, säger Matts Söderström. Mellanskog/skogsbranschen borde väl som krav vid anställning ha med, att lagar skall följas och moraliska grundregler efterlevas. (Detta är exempel som liknar IT skandalen på Transportstyrelsen.)

Matts Söderström citeras igen;

"– Det här är oerhört beklagligt och vi har inte upplevt något liknande tidigare." Om Matts menar oegentligheter så lär han ha fel. Mellanskogs vd, styrelse m.fl. har länge hävdat att de har längdneutrala prislistor som utan konsekvenser för skogsägare kan användas till att ge vilken köpare som de vill ha affärer med,  det virke den önskar längdmässigt. Hittills har detta varit omöjligt och Mellanskogs uppvisade prislistor har inte denna unika förmåga. Mellanskog beter sig som köpare, som köper virke i matrisfub (felaktig m3fubvariant) och agerar sen med överlägsenhet för att inte avslöjandet skall få genomslag.

Följaktligen är det svårt att tro på dessa köpare när de försöker framhäva sin ofelbara vandel. Jag tycker det slår tillbaka i debatt från avverkning till miljövård.

Taggar: Mellanskog;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: