virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Nu...

Många känner sig trygga fast de lever i luftslott.

Vi svenskar tror på trygghet fast herraväldet övergår till sektorer i vårt samhälle som inte har enskild rättighet som ledstjärna. Därför vill jag uttrycka en uppskattning till ordf. Per Persson Mälardalens LRF debattinlägg i dagens Skogsland. Dels för att LRF agerar för skogsägargruppen, viket inte är kutym. Värdefullt när valda representanter på den nivån agerar, även om bara en person ytterligare skrev under. (Varför inte hela styrelsen?)

Skogsägare behöver många fler initiativ och de behöver agera mycket mer tillsammans mot de absoluta överkörningar som myndigheter och virkesköpare försöker göra. Ex. skogsägare visade nyss 4 olika köpares offerter på stor avverkning. 4 olika måttenheter användes för samma sortiment. Någon har ett rent nettopris/m3. Någon har direkt missbjudit. Det är mer än lovligt komplicerat och dumt. Agerandet gynnar rotpostverksamhet. 

Blir ni alla uppmuntrade att agera, så skulle ni vara en stor kraft för att förändra? Givetvis kräver det att agera på flera plan. Börja med LRF och Södras årsmöten. Helst motion i förväg, men den kan göras efter mötet med mötets godkännande för en grupp/styrelse som skriver.

Lycka till!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: