virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

88 Sågverk i Dalarna m.fl.

Hur uppträder virkesinköpare? Låt oss ta Wedas inköpare Erik Brittus som bedrog kvinnan som skriver här. Läsare här på Virkesakuten försökte få objektivt svar från honom omkring groten som inte ersatts. Svaret uttrycker att det är inget oklart med det. Ändå har Weda genom två personer medgett att de inte ser mer än knappt en handfull rishögar på hygget och inget i vägarna. De har medgett att groten skall ersättas. Men så har inte skett.

Brittus uttrycker "ofelbarhet". Ändå har Wedas ledning erkänt och beklagat kontraktsbrott, nertagning av 60-talet skyddade träd, lämnat ofullständiga uppgifter. Ledningspersoner har tagit över fallen från Erik Brittus. Brittus fick inte ens närvara vid förhandling. Ändå är Brittus inte ödmjuk vid läsares kontakt med honom.

Dock hävdar vd Peter Eklund att han har fullt förtroende för Brittus trots medgivna väldigt kostsamma och stora brister. Eklund lämnar en "Brasklapp", när han tillägger att förtroendet gäller tills han blir motbevisad. Detta är redan gjort men då vill Peter Eklind själv vara den som "lägger ribban". På samma sätt som han talat om att ersätta felen som han medgett. Men han har dock satt beloppet till en synnerligen blygsamma summa, som inte ens är skogsägarens kostnad för nerlagd tid.

Är det någon som tvekar om Wedas simpla grundsyn i sammanhanget?

Taggar: Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 ye sjötofta
skriven :

Har inte Weda styrelse bestämt att en uppförandekod ska finnas och även tillämpas?Man kan ju fundera