virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

766 B Södra behöver förbättras ...

Vid läsning av Södrastyrelsens kommentarer över gångna årets resultat noteras ytterligare vissa ordval och påstående. Hur mycket kraft läggs i Södra på att "hålla glorian högt"?

Idemark säger att utvecklingen görs för att minska produktionskostnaderna. Har det verkligen blivit så på sågverken? Om inte så är det väl dålig förmåga att sälja till bra priser, som gör att vinst uteblir? Det är väl inte oegentligheter med i bilden? Men oförmåga är väl illa nog? Eller är virket inte attraktivt med sin lägre "kvalitet präglad som bulkvaror"?

Förvärvet av Crown Timber Group Plc som ska sälja Södravirke, det får inte bli vad många oroas för, en organisation igen som för snart präglas av stel Södrakaraktär, som då blir negativt för skogsägarna.

Idermark skriver att massautbyggnaden i Värö har i huvudsak gått enligt "förväntan". Byggorganisation klassade dock bygget till sämsta i landet under året, när det även riskerat och även kostat liv. Varför skriver "mänskan på de viset"?

Godkänner förtroendemän, förvaltningsråd, styrelse verkligen att vd skriver på detta sätt. Hur länge tror skogsägare på vad tjänstemännen säger? Tror skogsägarna på förtroendemännen?

Taggar: Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: