virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

4 Mellanskog har jobbigt....

 Mona Sahlins "erkännande" diskuteras. Det verkar som hon lärt sig något.

Varför fortsätter folk i kooperationen att förneka vad som hänt hos dem och fortsätta att lägga problemen hos skogsägaren?

Mellanskogs tjänstemän och styrelse har sen sommaren fått frågor från flera om sin påstådda uppbyggnad av prislistor, som Mellanskog anser vara längdneutral och kan användas för vilka köpares längdönskemål som helst. Detta är fel, speciellt när listan är i m3to och inte i äkta m3fub. Tjänstemän har vid frågor tigit eller svarat "goddag, yxskaft", vilket förstärker deras avsikt att dölja problemet.

Inse de stora förlusterna om prislistan används för virke till Holmen i trakten som vill ha ca 50 dm i medellängd.

Ärendet har också skickats direkt till ordf. Karin Perers, som borde vara skogsägarnas talesman, men även hon väljer att "sticka huvudet i sanden".

Södra har påstått att apteringsförluster på 30 kr/m3 är normalt på Södras avverkningar. Kränkande uttryck från tjänstemän som misslyckats, har efteråt gjort förtroendemän ställda när de lyssnat på vad som sagts. Men alla "sticker huvudet i sanden" när åtgärd begärs.

Välj virkesköpare och framförallt se till att ni har skrivit in vad som skall ske i avverkning/jobb och till vilken kvalitet. Be Södra hävda att de nu avser följa sin Uppförandekod!

Taggar: Mellanskog, Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: