virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

3 Tänk på...

Skogsbranschens påstådda förbättringar;

Infört måttenheten matrisfub(/fuskfub som är ett förhållande på virke från förra århundradet.

Motiv: Köpare såg möjlighet att använda gamla omräkningstal från tid med försiktig m3to-aptering, som de en tid använt för statistikuppgifter, för att få en ungefärlig volym i måttenheten m3fub. Redan 2006 hade köparna sett behov av att komma åt ett längre virke och antagligen sett genom statistiken, att omräkningstalen gav för liten volym i statistikuppgifterna. Genom att gå över till att använda dessa gamla omräkningstal även i betalning för virket, när ännu längre virke begärdes skulle köparnas vinst öka. Alle vet att längre virke kräver högre omräkningstal och om samtidigt mindre mängd korta stockar kommer att apteras, blir det dubbel vinst till köparna.

Konsekvens: Köparna ökar sin vinst och skogsägarna berövas virkesvolym/värde. Skogsägare invaggas avsiktligt i fel uppfattning om de verkliga konsekvenserna av matrisfub. I stället fokuserar köparna på att påstå (dock felaktigt) att den nya måttenheten är stockens verkliga volym. Köparna har tillskansat sig åtskilliga miljarder kr på detta sätt från skogsägarna. Köparna tycks ha "kört över" skogsägarna. Problemet eskalerar årligen.

Tillhör du de som inte kan problematiken ännu kan studera Kategori http://virkesakuten.blogg.se/category/matrisfubfuskfub-grunder.html     Läs avsnitten nerifrån.

Några användare är: Derome, SCA, Siljan, Weda, Stora, Sydved, Södra, Vida, Fegen m.fl.
 
Anmäl med er kritik till Skogforsk och Skogsstyrelsen efter dessa upptäckter. Ingen annan gör det åt er.
Taggar: Derome, Holmen, Matrisfub, SCA, SDC, STORA, SYDVED, Siljan, Södra, Vida, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: