virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

99 SYDVED

Skogsägare föreslår att följande text i Sydvedsannons i Dagens Industri ifrågasätts. Följande skriver Sydved;

"Är du skogsägare är du också företagare." Sannolikt vill de säga, som skogsägare behöver du granska vilka du har affärer med. (Sydved är inget undantag efter de kända simpla beteenden.)

" Är ditt ärende mer komplicerat erbjuder vi även ett nätverk med specialistkompetens, säger Daniel Fellenius, chef för Sydveds marknadskommunikation."Dennes kunskap räckte inte för att på bild i deras egen tidning kunna inse att deras påstådda stickvägar på 4 m var bredare än jämförelse mot långa stockar som låg mot vägen i en åter hård gjord gallring. Vid personlig kontakt (gallringsdagarna i Tidaholm) så har han inte förmått att ge svar på ställda frågor, men om jag åker till Jönköping skall han ge svar på dem.!!!!

"Du hittar också råd och tips om vad du bör tänka på inför överföringen, samt övrig information om Sydveds ekonomiska tjänster här." Värdet i detta uttryck är sannolikt inte mycket värt, om du vill ha besked snart. Inköpare Mikael Eriksson har inte hunnit uppfylla löfte om besked på snart 2.5 år (han har fått påminnelse).  Anders Ehrenström (skogsbruksansvarig) ansåg att deras kontroll på stickvägsbredder var så komplicerad, så den skulle jag inte kunna läsa. Det kan bero på att jag hittat gallring efter Sydved, där vägarna i genomsnitt var minst 7 m och t.o.m. upp mot 11 m för ofta. Så Sydveds råd och tips kan vara omöjliga att få till sig.

Jag läste under en länk som Sydved hade om vad deras betalningsgrundande måttenheter innebär. Sydved skrev: "Fastkubikmeter under bark (m3fub). Här beräknas den verkliga vedvolymen." OBS Sydved har m3fub i form av matrisfub/fuskfub, som inte är den verkliga volymen utan en måttenhet från 90-talet som grundas på felaktiga värden som Sydved utnyttjar och därmed nästan alltid missgynnar skogsägare. Medelförlust med den metoden betyder numera över 30 kr/m3 med Sydveds senaste utformning.

(Finns ingen lögndetektor på Dagens Industri?)

Taggar: SYDVED;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: