virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

789 Södra behöver förbättras ...

Det som många väntat på har hänt;

Att marknaden för sågade trävaror har förbättrats under våren har kommit som signaler från flera håll. Men skogspressen har legat relativt lågt.

Södra skriver nu "efterfrågan på barrtimmer är hög och väntas så vara under sommaren och hösten. Därför stärker Södra erbjudandet på barrtimmer med 50 kr/m3fub." Som vanligt är det skrivet med "överord". Timmerhöjningeninnehåller 25 kr i premie, som kan försvinna när det passar. Notera inlägget här tidigare där trogna Södraentreprenörer annonserade efter extra jobb, därför att Södra hade inte jobb till dem. Att Södra haft låga avverkningslager och lite virke vid såg har varit anat länge.

 OBS! Ingen premie på klentimmer, kubb och massaved.

 Södra höjer även priset på barrmassaved med 20 kr/m3fub. Självklart orsakat av ryckighet i Södra. Södra jagade massaved våren 2016 in absurdum. Sen gick Värö sämre än väntat så lagren av massaved besvärade. För sent lär Södra vaknat och nu ser de mest oro inför hösten.

Genom att som Södra som vanligt höja priser på våren, så håller det ner resonemanget om priser på hösten. Detta tjänar Södra på men mest de privata som rider på vågen utan att behöva höja priserna. (Nästan fritt från nämnda prishöjningar från de privata på 2-3 år.) Jo, de tackar Södra i det tysta. Resultatet är de falskaste priser i skogsbranschen på mina över 50 år i branschen.

Ha inte för bråttom nu med affärer!

Taggar: Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: