virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

789 B Södra behöver förbättras ...

Tillägg till retoriken från Södra med utgångspunkt från inlägg nyligen. http://virkesakuten.blogg.se/2017/april/789-sodra-behover-forbattras.html

Södre skriver:" De strategiska satsningar som gjorts vid Södras bruk innebär att förbrukningen av barrmassaved stadigt ökar. Att öka gallringsaktiviteten och inte vänta för länge med timmerskogen ligger i linje med Södras uppdrag att öka lönsamheten i våra medlemmars skogsbruk," säger Håkan Larsson.

Värö har ju länge varit ett "svart hål". Gallringsvirke har i betydande mängd gått från Södra p.g.a. Södras stora maskiner i gallring. De nya projekten/utveckling i gallring görs hos andra företag. Bl.a. har jag haft kontakt med tidigare Södraentreprenör som kör på annat företag och har nytt mycket intressant och nu inkört projekt sen ett år.

Södra är som en "kollos på lerfötter". Kommer ingen vart. Styrs av oberäkneliga och egensinniga idéer.

Södra tillhör de som för ofta försöker göra en höna av en fjäder om de "startat" något. Det blir möjligt genom solidariska medlemmar som okritiskt anammar Södras idéer. Genom låga virkespriser hålls lönsamheten uppe och kan bekosta även stora misslyckande (hela sin sågverksrörelse). Räddningen har varit massabruken. Mycket stor risk nu att Södra pressar flispriser etc. med följd att en strategiskt skapad monopolställning gör skogsbruket ännu mer toppstyrt och ineffektivt. Därefter pressas priserna ytterligare för hela skogsbruket.

 
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: