virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Klubb för inbördes beundran....

Senaste halvåret har personer meddelat mig att Skogforsk agerat på sätt som visar låg nytta för skogsägare. (Ni läste här nyligen om ett yttrande från Skogforsk.)

Ett bidrag från regering på 50 miljoner kr har inte visat öronmärkta resultat. Har pengarna bara blivit löner på Skogforsk?

Skogforsk tycks med "näbbar och klor" undvika maskiner som är mindre och anpassade för marker med svag bärighet. Skogforsk såg Fiberdrive framför sig och test med dem visade på god ekonomi och just möjlighet att gå fram på sämre bärighet och dessutom synnerligen stenbundet. Men argumenterade inte för konceptet. Se exempel på mark den "placerades" på. http://virkesakuten.blogg.se/2014/july/20-fiberdrive.html

I stället uppmuntrar Skogforsk stora maskiner som packar marken ännu mer. Skogsföretagen som alltmer saknar kompetent teknikfolk vågar inte gå egna vägar. Exempel på sådan indoktrinering är följande. Hörde nyligen från företagare som blivit pensionär säga: "Vi använde IBM datorer för vi var "styrda". Eftersom alla gjorde det, så fick kunderna naturligtvis betala".
Taggar: Skogforsk, Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: