virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

709 Södra behöver förbättras ...

Har besökt Gallringsdagarna som Skogsforum anordnar. Ett nytt koncept med likvärdiga gallringsytor med viss data som kan beskådas. Deta lockade specialpublik med genomsnittligt hög kvalitet. Ej Elmiaträngsel och den högtravande stilen.

Mest små maskiner. Men Södra hade en storlek större. De argumenterade också på flera ställen och tillfälle för större maskiner, för att få gallringsnetto. Att det innebär en del tillväxtförluster och klart större vinfällningsrisk nämndes, men skulle inte beaktas. Att man samtidigt "äter av sättpotatisen" det negligeras. (De använder egentligen presenning.)

Detta är som skrytet Södra gort om sina dåliga sågverk, som man haft  presenterade lösning på i 25 år, men det är inte många år som förlusten varit så stor som just detta år. (Prata det går.)

Varför motarbetar Södra förnuftiga maskiner som är som en damsko "liten utanpå och stor inuti". Ex. Fiberdrive krävde egentligen uppemot 50 cm smalare vägar  än andra, men arbetade som en stor maskin. Marktryck ner mot 50% av motsvarande maskiner. T.o.m. självbärgande om man blivit för djärv.
Taggar: Fiberdrive, Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: