virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

6 SMF Skogsentreprenörerna m.fl...

SMF Skogsentreprenörernas organisation har ju gjort ett bottennapp nyligen. Deras kunskap om matrisfub/fuskfub verkar också vara synnerligen låg.

Att matrisfub ger olika systematiska förluster för de entreprenörer som får betalt efter denna måttenhet tycks inte vara klart för SMF.

Någon form av strutsmentalitet tycks väljas av dem, när upplysning vill förmedlas. Det leder till en eftertanke hos mig, om de har någon "helig allians" med köparna eller kanske kombination av detta och är tystade av köparna som ger dem jobb?

Ska de splittrade skogsägarna i så fall vara en part, som dessa fortsätter att utnyttja? Reagera mot detta som pågår! Matrisfub har kostat skogsägarna flera miljarder redan och med bättre kunnande fortsätter detta från virkesköparna m.fl. Det bedrägliga är också att köparna som använder matrisfub på detta sätt visar "lockpriser"  som ser 10-25 kr/m3 högre än vad de sen betalar.

Ex. Södras klentimmer/sparr som apteras i toppar i slutavverkningsskog har förluster på 20 - 35 kr/m3. Det är i klass med Mats Sigvant prisutspel på Siljan. Weda, Vida, Derome, Sydved är några ytterligare som uppträder med bedrägliga måttenheten matrisfub.
Taggar: Derome, Matrisfub, SCA, SYDVED, Siljan, Södra, Vida, Weda, fuskfub;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: