virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

5 Orsak och verkan ......

Virkesköpare på Unnaryds Skogsexpo blev tillfrågade om en del som berör principerna i förra inlägget. De fick svara på om de vid avverkning lämnade produktionsuppgifter, använda apteringsuppgifter, kalibrering och stamfiler. Dessutom frågade jag vilken vrakmängd på timmer som de accepterade.

Ett företag lovade allt. Det överraskade mig eftersom ett par tidigare besked från företagsledning var negativa. Visserligen vet de, att de beskeden gav starka reaktioner och kontakter togs med företaget där tämligen klara besked lämnades. Möjligen "har de lärt sig".

En var helt främmad till att lämna ut maskinuppgifter. En entreprenör ansåg det vara onödigt. Efter diskussion ansåg dock båda, att det var nog för "dyrt" för renomméet att inte lämna begärda uppgifter. Att ex. virke försvinner "på vägen" har ju hänt.

En tredje köpare blev riktigt orolig vid frågorna. Tidigare lämnade besked från dem hade varit nästan helt avvisande. Det lovades dock besked senare. (Vi väntar med spänning.)

En inköpare var helt avvisande till att ge några besked. Begångna misstag i bygden hade satt fokus på företagets arbete och attityd. Vid kontakten ventilerades begångna misstag i företaget, som inköparen undvek, som om han var livrädd att lova något, som han eller företaget borde "leva upp till". För att inte ge mer underlag till mer reaktioner valde han frenetiskt en helt avvisande ton även mot en skogsägaremedlem, som kom in i samtalet.

- Under de fyra dagar som nu gått har några skogsägare, som på olika sätt hörde inköparens agerande, de har reagerat. En blev mycket arg över att en inköpare i kooperationen visar en sådan olämplig attityd. En annan tyckte att inköparen nu hade skapat sig fler nya problem. Allt fler inköpare i kooperationen har fått sin fostran hos köpsågverken.

Taggar: Derome, SYDVED, Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: