virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Innovation...

Hotet om att införa skatt på tung vägtrafik oroar. Det minskar landsbygdens ekonomiska förutsättningar.

Men utspelet oroar mig på annat sätt, att ett kommande utspel kan bli att styra även runt skogsmaskinerna eftersom jord och skogs och skogsmaskiner förefaller vara en grupper som kan utnyttjas. Maskinerna har blivit tyngre och lastkoefficienten har blivit mindre.

Samtidigt har det kommit motorer som förbrukar upp till 25% mer diesel. (Det t.o.m. fuskas med reningen, genom att använda utrusning som lurar systemet) Hur länge tillåts denna trend?

Södra blockerade ett gasprojekt som Energimyndigheten engagerat sig i. Varför är inte kooperationen mer intresserad av ny billigare teknik, som inte kräver "efterförbränning" och "dödkött"?

Många skogsägare vill ha mindre maskiner i sin skog, som inte stoppar körning med egen traktor efter ved och vindfällen. En mindre maskin orsakar mindre allvarliga "vindtunnlar" i skogen som i sin tur orsakar vindfällen. Därför skulle mindre maskin med kanske mindre marktryck och säg 25% mindre bränsleförbrukning bli ett Columbi ägg. Börja med att jobba för detta. Den som gör detta kan ju få Dylans Nobelpris.

Taggar: Fiberdrive, Skogforsk, Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: