virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

10 SMF Skogsentreprenörerna m.fl...

Ni har läst här om hur ledningspersonal på Skogsentreprenörerna (gamla SMF numera SE) motarbetat öppenhet och tillrättaläggning av felen omkring matrisfub. En högre ledningsperson skrev trotsdetta i skogspress nyligen följande som står i kontrast till tidigare agerande.

 - "Det har blivit en tydligare inriktning mot företagarfrågor, representation i de sammanhang som är viktiga för medlemmarna samt ökad kraft att driva opinionsbildning kring skog och entreprenörskårens viktiga roll i skogens värdekedja."

Ändå ser Skogsentreprenörerna "mellan fingrarna" på matrisfubben, som sänker "värdekedjan" för såväl dem själva som skogsägare. Dessutom är matrisfub en av köparna taktisk fint i branschen, för att skapa övertag för dem själva när volym fastställs.

Ord från Skogsentreprenörerna om att värna "värdekedjan" känns därför falska. Med insyn i problemet så verkar det i stället vara undfallenhet för köparna för att inte störa dem. De offrar skogsägare för egen större vinning än för det man förlorar själv i sammanhanget.

Inse vart detta falska beteende leder till?

Taggar: Matrisfub, fuskfub;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: