virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

70 Sågverk i Dalarna

 Siljan, SCA och Weda har på olika sätt visat sig ha stor okunnighet omkring matrisfub/fuskfub. Jag utgår från svar jag fått och rapporter från skogsägare. SCA erkänner på sitt sätt, att de är helt tagna på sängen och med byxorna nere.

 De tycks tro att omräknignstalen från förra århundradet anpassar sig efter beståndet oavsett avsmalning. Eller tror de att de gamla omräknignstalen från annan virkeskultur stämmer för allt? 

De påstår att omräkningstalen blir rätt även på långt virke i normalbestånd, antingen man tar 10% långa stockar i avverkningen och väljer dem i den allra bästa avsmalningen eller det tas ut 70% av virket i långa längder och då i allt som är någorlunda rakt och oavsett avsmalningen. (Här kan fördelningsaptering styra så kraftigt.)

 Detta är attityden i sågverken i Dalarna. Dessa båda köpare drar med sig Moelven (i skiten), som är delägare i Weda och redan fått del av kritiken i det Weda förstörde hos nämnd skogsägare där, där Weda gjorde flera kontraktsbrott och egenmäktigt förfarande.

Liknar inte köparnas beteende det gamla uttrycket: Vi stiftar lagar så fort vi går fram?
Taggar: Moelven, SCA, Siljan, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: