virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

682 G Södra behöver förbättras ...

Trots beskrivning i förra Södrainläggen med skandalbetonade avslöjanden så hävdade SBO-personal att entreprenören var en av de styvaste på region väst. "Han var ju krönt av VMF", påstod Södra. Sedan visade det sig vid efterforskning vi gjorde, att han hade endast varit föremål för driftsättning. Det visade sig nämligen att maskingruppen kunde inte ens prestera minimikraven för kvalitetsäkringen och kraven för skördarmätning låg ändå längre bort. Detta verkliga förhållandet nämnde SBO-personalen inte om. De drog "rakt upp och ner" en rövare mot skogsägaren.

Jag vill med detta nämna att kvalitetssäkringen är i många fall en "kulis", som Södra använder mot skogsägare.  Håkan Larsson använde det på samma sätt nyligen i sin insändare i Skogsland, för att framhäva Södra förträfflighet, som egentligen stundtals är "som ett såll" och som döljs genom kulisser och "mörkläggning".

Dessa brister och beteenden som hände skogsägaren ovan, det är ju i motsatsförhållande till kraven i certifieringen. (Hur många talar om certifiering i dag.)

Att Södras förtroenderåd stillatigande tittar på detta utan att kraftfullt reagera, det förvånar mig. På området där ovanstående många brister har skett, där har förtroenderådet valt att inte göra något för att det skall bli rättning av felen som de fått tydliga bevis för.

Taggar: Södra, VMF;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: