virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

63 Sydved...

Kommunrådet Ronny Löfqvist sa i samtal igår att han inte längre bryr sig om att tre lagöverträdelser skedde i gallringen utförd av Sydved. Ronny sa , det är sådant som händer. Alla gör fel. (Äntligen erkänns extra tydligt, att det gjorts fel efter 1.5 års förhalning. Skam den som ger sig.)

Uppenbart accepterar Hylte kommun utan krav på ersättning, att Sydved gör åtgärder i Hylte kommuns skogar, som i vissa bestånd i slutändan inte ger något netto fast man arbetar i väl vuxen skog.

Skriftligt har Mats Andresen tidigt förklarat "att jobbet gjordes precis som de ville ha det".

Per Borg skriver på en fråga ställd ett år efter gallringen, om hur åtgärder från Hylte kommun skall göras med anledning av tre lagöverträdelser och lika många felaktiga skogliga åtgärder: "Det finns inga förslag till beslut". Enligt andra som också yttrat sig har ärendet "bara fallit till marken".

Kommunrådet visste inte hur avtalet var skrivet med Sydved omkring kvalitetskrav på arbetet.(?) Som han såg det var tre lagöverträdelser inte nog för åtgärd. (Finns det lojalitetsklausuler i sammanhanget? Eller har några i sammanhanget "hållhakar" på varandra?)

Kommunrådet sa att Lennart Olsson besökt området tillsammans med mig. Påhittat av Ronny!

Han sa att Henrik Erlingsson skulle också besökt mossgallringen, men så var inte svaret från Erlingsson till mig vid kontakt. Erlingsson sa han litade på andra som besökt området. Tro och ogrundade påståenden tycks vara alldeles för vanligt från de ledande personerna i Hylte kommun.

Per Borg påstods också ha besökt området, vilket han inte själv påstått vid förfrågning.

Att det också är intern lojalitet mellan politiker och tjänstemän måste väl misstänkas?

Notera retoriken hos detta socialdemokratiska kommunråd!

Bilden visar hur ca 400 m stickväg ser ut. OBS ibland hela trädet som här att köra på.

 
Taggar: SYDVED;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: