virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

3 Troligen propaganda....

Artikeln i senaste Skogsland om virkesmätarens arbete innehåller en hel del positiva uttryck som "tränade ögon", "ett bra jobb" och "hon mäter bra". (Är en virkesmätare redan så "fullkomlig" efter ett år?) Uttrycken kan vara logiska som tack för besöket, men det bör noteras att artikeln "andas" avsiktlig positiv "varudeklaration" av ett arbete som genom åren varit mycket behäftat med kritik och är det fortfarande, men det har blivit mycket svårare att föra fram felen, eftersom insynen och attityden i VMF förändrats.

Artikeln ger sken av att allt är bra och problem inte förekommer inom virkesmätningen. (Dock blev inte lastbilen vägd just då.) Det nämns att chauffören är skogsägarens ombud och skall reagera om volymen blir för liten.!!  Var är detta dokumenterat? Vilka konsekvenser följer om chauffören inte bevakar tillräckligt?

Jag vet att chaufförer som framfört synpunkter omkring mätning, de har blivit förbjudna att var inom "hörhåll" till mätare i framtiden. Har ni erfarenheter eller kunskap om detta så hör av er!

Artikeln nämner ex. inte om schablonvraken, som förekommer vid mätning i norra halvan av landet, där det anses finnas en bestämd mängd osynlig vrak i alla travar oavsett hur väl partiet är apterat av skogsägare. Detta har gjort att det lönar sig inte att leverera ett bra parti massaved.

Taggar: VMF;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: