virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Skärpning...

Följande visar åter hur viktigt det är att skogsägare har möjlighet att kontrollera maskinuppgifterna från avverkningen. Skogsägare måste inse att de behöver kvitto från maskinen. Även köparna skulle få bättre fröhållande om detta fungerar eftersom visa maskiner inte använder korrekt lista mot köparen heller, utan någon anpassad aptering görs genom manuellkörning.

Skogsägare behöver skaffa kunskap omkring kontraktering, avverkningskontroll, uppföljning på mätsedlar och redovisning. Det skulle öka inkomster för både säljare och köpare. Detta innehållsrika sammanhang är oftast det viktigaste för en skogsägare i samband med de största affärer han gör, näst att sälja gården.

Följande är för vanligt, där ett problem är att kontraktet har en prislista och maskinen har kört med något annat och utfallet är en tredje variant. Kanske påverkat av "telefonorder". Köparens beteende förefaller vara tecken på överrumpling. De tycks sakna möjlighet att värdera förlusterna. Samtidigt skäms de, men vill inte öppna plånboken.

    Detta upptäcker jag många gånger per år.

Taggar: ATA, Derome, Maa, Moelven, SCA, STORA, SYDVED, Siljan, Södra, Vida, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: