virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

5 Köparnas kompetens, förändringsbenägenhet, attityder.....

Ni bör flytta blicken mot (eller egentligen från) virkesköparen Siljan i Dalarna.

Mats Sigvant som tydligen propsar på att ta all diskussion omkring det felaktiga prisutspelet som Siljan gjorde i vintras med sin lansering av matrisfub/fuskfub, han inser att "bubblan" får inte spricka.

Mats kunde inte vid mina kontakter tidigare förklara hur matrisfub fungerar, han "ekade" bara i alla skrivningar, att han tror på VMF:s kompetens, trots att det i stället är SDC som utför omräkningen till matrisfub och de har tydligt förklarat att bristerna finns i matrisfub.

Sigvant förbjuder egentligen inköpare att säga annat än att matrisfub och Siljans utspel fungerar. (När blir det åsiktsförtryck?) Ändå har inköpare känt, att kunniga personer har förklarat för dem att fel förekommer. Då kommer genast yttrandet. "Ta detta med Sigvant."

 Detta är precis som inköpare på Holmen sa en tid, att diskussion om matrisfub måste tas med virkeschefen Jan Orke. Nu har Holmen valt att lämna matrisfub/fuskfub.

Tester med Siljans prislista visar att Siljans påstående om, att de kan aptera vad som helt i längdväg på timret, så blir det samma pris, det är fel. Tester är baserat på vedertagen trädsammansättning och förlusten har varierat mellan 8 - 30 kr m3 på grundlistan. (Nämnt här tidigare.) Det sista motsvarar t.o.m. bara 47 dm i medellängd. En slutlig förlust på uppemot 20.000 kr rent netto på en leverans på ca 500 m3.

Har ni egna erfarenheter av Siljans utspel och dessa problem, så välj att förmedla dessa .
Taggar: Siljan;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: