virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

2 Köparnas kompetens, förändringsbenägenhet, attityder.....

Derome tillhör ju de köparna som flitigt använder matrisfub/fuskfub. Derome har fått flera påstötningar om att detta är ofördelaktigt för skogsägare och utgör hinder för virkesaffärer.

Det visar sig dock, att ledningen i Derome drar sig undan "med rumpan mellan benen". Slutsatsen blir att Derome tänker fortsätta att tillskansa sig volymer, som skogsägare vanligtvis inte ser.

Skogsägare har också upptäckt att Derome vid avverkningsuppdrag apterat orimligt hög medellängd i t.o.m. något sämre skog, vilket ger avsmalningsförluster i skogen och ovanpå det följaktligen fel omräkningstal vid mätning.

Som "extra lök på laxen" har detta långa virke betalats med klassning, vilket vanligtvis blir mer passering av kvalitetsgräns. Eftersom redan småkrökar som förstör raksågning (skapar vankant på 20 cm) så klassas biten ner till sämsta kvalitet. Nu blir beteendet oförsvarligt!

Ilskan stiger ännu mer när skogsägare vet att Derome har kroksågning och utnyttjar måttliga krökar fullt ut. Det uppfattas som oförsvarligt (milt sagt) att avsiktligt dra ut långa längder och få gratisvirke och samtidigt negligera krökar och få god kvalitet till pris motsvarande sämsta klass.!!!????

Det är hos många en förhoppning att dessa virkesköpare möts med ovilja att sälja till och snarast får ta konsekvenser av detta simpla beteende. Dessutom ljuger dessa köpare om förhållandet med matrisfub.

Är virkesupptakten lämplig tid att agera?

Taggar: Derome;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: