virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Land larmar 2

Förra inläggets breda "spektra" har gjort att jag fått kontakter för utbyte av synpunkter. Flera har sett andra saker med översitteri i verksamhet som tydligt mål. Jag såg i går (söndags kväll) ett dokumentärprogram i TV som ger en bild av hur bedrägeri florerar och skyddas. Se länk http://www.svtplay.se/video/7936919/dokument-utifran-en-lacka-i-skatteparadiset/dokument-utifran-en-lacka-i-skatteparadiset-en-lacka-i-skatteparadiset

Just avslutningsorden i dokumentären säger mycket. Bedrägeri är mestadels bara lönsamt för den som redan har gott om pengar. Denne överför samhällskostnader på personen på gatan. Till slut märks hur de ekonomiska medlen inte räcker och vetskap om bedrägeri blir mer känt. Då blir revolt en väg eller likt det vi sett  en del av i länderna runt medelhavet. SLUTORD. Ofta sker reaktionen för sent.

Föreningsrörelsen har ex. tappat de bärande normerna sen 40-50 talet.

De få förtroendemän som upptäckt, drivit och fått motstånd i Södra behöver söka stöd hos fler på närhåll och på andra SBO. De passiva skogsägarna borde inse att de har inte råd att se dessa aktiva förtroenderåd "slitas ut". Skogsägarna behöver först uppmärksamma förfallet och t.o.m. bedrägerierna som förekommer.

Visa genast uppskattning till de ledamöter som river i problem (se kommentar här för några veckor sedan om detta). Dessa eldsjälar motarbetar Södra på känt sätt med följd att framtoningen från dem riskerar att bli något lägre än möjligt. T.o.m. styrelse, chefstjänstemän och tjänstemän ner på lokalnivå (måste) medverka i "bestraffning" av kloka förtroendepersoner. Att regionchefer påverkar valberedning är känt. Kanske de inte "plockar bort" den kunnige, men de vill ha in fler personer som mest "okritiskt stöttar uppåt".

Du bör också själv bearbeta valberedning. Ex. väl underbyggda spränglistor har lyft verksamhet.  

Taggar: Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: