virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

644 Södra behöver förbättras ...

Tycker ni att mängden problem omkring Södra är många så delas den av skogsfolk som ger mig tips, med följd att listan är riktigt lång ännu. Tack!

Finnvedens avverkningsområde på Södra utmärker sig åter igen.

Chefen Andreas Dahl och inköpare Björn H Johansson m.fl. har spridit felaktiga yttrande på skogsdagar och möten omkring stampris/skördaremätning. Nu visar det sig att de uppenbart med vett och vilja gör ett nytt felaktigt yttrande i SBO-bladet.

" De lokala stamprislistorna ger ett pris per m3 fub för varje enskild stam beroende på trädslag, brösthöjdsdiameter och beståndets kvalitet."

Här står inget om att runt hälften av massaveden betalas med bara 250 kr/m3 på gran (som inte har någon faktor för beståndskvalitet). Det är väl falsk varudeklaration eftersom denna massaveden stjäl ca 30 kr/m3?

Vitsiga och felaktiga yttrande på skogsdagar har genom detta blivit talesätt i bygden.

Andreas Dahl är en som fått chefsposten trots att normal skogsutbildning saknas. En del tror att hans omfattande beroende av besked från andra ex. skogsdirektör Håkan Larsson har orsakat att han ändå gjort för många felaktiga och sena yttrande. Tillsammans med regionchef Barbro Eriksson, som också saknade vedertagen skogsutbildning har felbeslut uppstått som senare gett låsningar i ärende. Prestigen har vuxit in.

Att som nu sprida glättiga påstående om ny betalning och inte nämna att ca 10% av virket betalas med ca 200 kr lägre pris än vad skogsägare får uppfattning om är det förväntade priset, det lär spä på kritik mot Södra utöver andra avverkningsfel som kommit i dagen. Dagens skogspress nämner om mer just därifrån. 

Taggar: Södra, stampris;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: