virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

SYDVED

Tre grupper med ca 20 personer har varit på mossgallringen som Sydved vanställde på Hylte kommun, med bl.a. tre lagbrott, den blir alltmer samtalsämne i bygden.

Några deltagare kontrollerade grundytan/beståndsvolymen med relaskop och sa, att de aldrig sett så låg grundyta vid kontroll efter gallring.

Genom kontroll på stubbarna, anser flera att kan man dra slutsatser, om att gallring hade inte behövts.

 Då hade också marktäckning bibehållits och sly hade hindrats från att förstöra de vackra tallstammarna i beståndet. Precis tvärt emot som det som utvecklas nu.

Flera uttryckte oro över att Hylte kommun har haft för dålig kontroll (troligen ingen) på utförandet. Vetskap som några hade om kunskap hos inblandade personer på kommunen, det stärkte den uppfattningen under diskussionens gång.

Ett nytt stadier har uppstått där fler vill se gallringen och kritiken ökar mot kommunen för att de försöker "släta över" Sydveds och deras egna brister i sammanhanget. Trägen vinner!

Kommunråden Löfquist och Erlingsson har satt sig i en svår situation vid utfrågningar eftersom de försöker med retorik att undvika att ämnet diskuteras.

Taggar: SYDVED;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: