virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Får det vara så....2

Avslutningsorden i förra inlägget med de nyligen uppräknade bolagens fel, brister mm. som inte klarats upp, har kommenterats på olika sätt vid kontakter med skogsägare. En liknar det vid cyniskt utnyttjande, som också visat sig vid "hjälp" till flyktingar, där det t.o.m. går riktigt fel. De ansvariga sitter långt från händelsen och har behållit vinsterna.

Åtminstone det cyniska har jag sett mycket av. Fullständigt känslokallt bemötande mot drabbade skogsägare.  Strategin lyser "nästan i neon" i deras agerande. (Ta lärdom!)

Yttrande typ att det är skogsägaren som skall bevaka sina intresse vid förhandlingar som föregått prissättning, tidpunkter, mängder mm. det framföres urskuldande från visst felande bolag. Ändå är det inköparen som skrivit ex. mängden virke som skall avverkas och gjort så fel att det felar 400 m3 eller blir 5 ggr mer än enligt kontrakt.

 Kvaliteten på det som sen uppstod vid avverkning, det beror på sådant som inte bolaget vill ta ansvar till. Glömska, försvunnet och felbeslut är inget de tycks skämmas för och ersätter sällan korrekt. 

Ändå påstår bolagens inköpare, att de är de bästa samarbetsparterna för skogsägarna.

Taggar: ATA, Holmen, Moelven, SCA, SYDVED, Vida, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: