virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

545 Södra behöver förbättras ...

Södra för i ATL 18 sept. fram sin "beklagan" att deras upprepade misstag vid sönderkörd mark uppmärksammas för allmänhet.

Det lyser igenom i artikeln, att Södra inte mår väl av kritiken. Men det allvarliga är, att de i huvudsak ändå försöker få sympati när Södra dock gjort uppenbara fel.

Jag har också sett för många avverkningar, där det blivit våldsamma körskador. I något fall har kompetent entreprenör avsagt sig arbetet eftersom det bedömts omöjligt att utföra vid Södras föreslagna tillfälle. Då har Södra i något fall engagerat "lös skotareresurs", som haft svårt att få annat arbete. Resultatet förskräcker när de försökt att köra på i stort sett vegetationsfri torv, med stora lass.

Södras markskoningsgaranti har orsakat viss form av vårdslöshet i skog. Orimliga löften före avverkning från Södra och skogsägare som då tror att de själva blir skadefria.

Nu har Södra orsakat dåligt rykte för hela kooperationen och skogsbruket.

Vi vet även att Södra har motarbetat den markskonande Fiberdrives lösningar. I just dessa dåliga bärigheter visar Fiberdrive med de långa banden sin överlägsenhet genom "kobraliknande" rörelse i banden. Detta säger Södra nej till när det t.o.m. utvecklats lokalt. Är det inte att "skita i gröten" och fortsätta att få kritik?
Taggar: Fiberdrive, Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: